Data publicării: 20 decembrie 2021

La 22 decembrie 2005, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a concluzionat că solidaritatea este unul dintre pilonii de bază ai relației dintre oamenii lumii în secolul XXI. Organizația Națiunilor Unite a atras atenția guvernelor să mențină egalitatea și justiția socială între oameni pentru eradicarea sărăciei și a decis să sărbătorească data de 20 decembrie a fiecărui an drept Ziua Internațională a Solidarității Umane.

Și colectarea corectă a gunoiului este un gest de solidaritate!

Față de majoritatea sărbătorilor internaționale, Ziua Internațională a Solidarității Umane nu are o temă care să se schimbe de la an la an. „Tema și scopul de bază al marcării acestei zile sunt eradicarea sărăciei și promovarea culturii cooperării, egalității și justiției sociale, care tinde spre dezvoltarea umană și socială, în special în țările în curs de dezvoltare”, se spune în mesajul ONU.

Evenimentele din ultimii doi ani, în care pandemia de COVID-19 a făcut ravagii în întreaga lume, au subliniat cât de importantă este solidaritatea umană, dincolo de granițele politice și de barierele etnice, culturale sau religioase.

Poate că unii dintre cititorii noștri s-au gândit că solidaritatea umanității este, până la urmă, bazată pe solidaritatea indivizilor. Fiecare gest din micile comunități este un pas spre îndeplinirea acestui obiectiv la o scară mai mare.

Între altele, efortul comun de a păstra curățenia apelor este și el un pas pe acest drum. Până la urmă, colectarea gunoiului de grajd pe platforme comunale este și el un gest de solidaritate al fermierilor, în folosul întregii comunități locale și a celor mai mari, care beneficiază de râuri curate.

În concluzie, folosirea platformelor comunale de colectare a gunoiului de grajd și exploatarea lor conform regulilor în vigoare este și un gest de solidaritate!

Recomandări ale editorilor pe aceeași temă: