Data publicării: 24 iulie 2020

În acest an, pare că natura a hotărât că este cazul să dea o lecție destul de aspră oamenilor. Pandemia de COVID-19 nu dă semne că s-ar pregăti măcar să se stingă. Dimpotrivă, numărul de noi îmbolnăviri continuă să se mențină ridicat. Pe de altă parte, din multiple motive, autoritățile nu au putut menține mare parte dintre măsurile referitoare la izolare. Tocmai de aceea, mai mult decât până acum, este important pentru fiecare dintre noi să respectăm foarte strict regulile de protecție!

Să demonstrăm că suntem conștienți!

SARS-Cov-2 nu ține cont de reguli administrative ori de alte acte normative. În schimb, este sensibil la dezinfectante (mai ales la cele pe bază de alcool sau clor), la apă și săpun și nu trece de măștile de protecție, atunci când sunt corect folosite.

În actualul context, responsabilitatea pentru sănătatea proprie, precum și pentru cea a celor apropiați, ne revine în primul rând nouă înșine. Făcând o paralelă, nu mai suntem tratați precum niște copii de care cineva are grijă să îi păzească de toate primejdiile. Dimpotrivă, suntem considerați niște cetățeni maturi, responsabili, capabili să înțelegem că doar respectarea unor reguli ne poate feri de îmbolnăvire. Rămâne să dovedim că suntem capabili să înțelegem acest lucru și să procedăm în consecință!

În linii mari, campania de vară este la final. Începe perioada vacanțelor. Dar modul în care ne vom comporta în vacanța din această vară ar trebui să fie unul special, în contextul epidemiei. De multe ori petrecerea vacanței înseamnă a pătrunde în aglomerații de persoane, a participa la evenimente care reunesc un număr mare de oameni. Însă pentru a ne feri de contaminarea cu noul coronavirus, tocmai aceste lucruri trebuie evitate! De aceea gândiți-vă la o vacanță undeva, într-un cadru larg, unde să aveți asigurat suficient spațiu pentru a nu sta mai aproape de 1,5 – 2 metri de alte persoane. În loc să vizitați orașe turistice, alegeți drumețiile în natură. Încercați să redescoperiți farmecul băilor de soare și al scăldatului și altundeva decât pe plajele aglomerate ale litoralului, fie el din România, Bulgaria, Grecia, Turcia sau de cine știe unde. Poate că pentru unii nu va fi simplu, dar, în compensație, vor rămâne sănătoși!

În călătoriile dumneavoastră țineți-vă aproape dezinfectantul și masca de protecție! Nu sunt la fel de agreabile precum cremele cosmetice și ochelarii de soare, dar, în mod cert, acum sunt înzecit mai necesare!

Nu este deloc ușor, nici simplu, dar împreună putem reuși să trecem și peste aceste încercări!

Recomandările editorilor pe aceeași temă: