Data publicării: 24 decembrie 2020

Din nefericire, anul 2020 s-a dovedit a fi un an dificil pentru fiecare dintre noi. Pe unii i-a afectat mai mult, pe alții mai puțin. În ceea ce ne privește pe noi, românii, putem spune că este anul care ne-a afectat cel mai mult din ultima jumătate de secol!

Anul acesta, iubirea se demonstrează fără îmbrățișări!

Am avut destui ani grei în ultima jumătate de secol. A fost, de exemplu, 1989, care a însemnat începutul unei vieți noi pentru România și pentru români. Dar nici 1989 nu a provocat atâtea schimbări dramatice în modul în care am fost învățați să trăim.

2020 este anul în care întreaga lume este obligată să renunțe la valori tradiționale, la lucruri care apăreau ca firești, pentru a rămâne în siguranță. În noile împrejurări, modul în care ne manifestăm dragostea față de cei din jurul nostru îmbracă forme paradoxale. Acum, când încep sărbătorile de iarnă, trebuie să devenim cu atât mai conștienți de acest lucru!

Prin tradiție, Crăciunul și Anul Nou, reprezentau un prilej de adunare a întregii familii, a prietenilor, a celor dragi. Era bucuria de a fi împreună, de a ne arăta unii altora dragostea, afecțiunea. Anul acesta, însă, cea mai puternică manifestare a dragostei pe care o purtăm părinților, bunicilor, prietenilor noștri, este tocmai să nu îi vizităm. E un efort dureros, dar doar astfel rămânem în siguranță! Ne putem consola cu gândul că avem la îndemână mijloace tehnologice moderne, care ne permit să fim măcar virtual împreună!

Un alt aspect este cel legat de darurile de Crăciun, de aprovizionarea pe care o făceam prin tradiție. Anul acesta ar trebui să facem lucrurile cu totul altfel. În primul rând, trebuie să ne dimensionăm corect necesitățile, ținând cont de faptul că nu vom mai avea marile petreceri. Să evităm risipa!

În ceea ce privește modul efectiv de procurare a cadourilor, cât și a celor necesare pentru mesele tradiționale, să nu uităm că ne bucurăm de privilegiul de a putea înlocui vizitele din magazine cu comenzile on-line. SARS-COV-2 nu se transmite prin site-urile web, în schimb se împrăștie rapid în magazinele aglomerate!

Ceea ce trebuie să facem ne spun specialiștii, în fiecare zi, pe toate canalele posibile. A respecta sfaturile lor ține de inteligența și conștiința fiecăruia.

Și, curaj! Nu mai este mult până când ne vom întoarce la o viață asemănătoare cu cea de dinainte de pandemie. Deja vaccinurile împotriva COVID-19 există. Este doar o chestiune de timp până când cea mai mare parte a populației va fi imunizată!

Recomandările editorilor pe aceeași temă: