Despre dl. Dumitru Cristuinea, din Corabia, jud. Olt, se poate spune la modul propriu că agricultura este viața sa. De profesie este inginer agronom. Soția sa are aceeași meserie. Deși a ajuns la vârsta de 67 de ani, continuă să se ocupe de ferma sa, pe care a înființat-o în 2010. Celor doi copii ai săi a reușit să le inspire aceeași dragoste pentru lucratul pământului. Așa se face că, deși s-au pregătit pentru alte meserii, în cele din urmă copiii au decis să se întoarcă la munca pământului. Numai că o fac în stil modern, cu tehnologii moderne, folosindu-se de toate oportunitățile existente. Unul dintre ei, Aurelian, a obținut deja mai multe finanțări din bani europeni, prin proiecte ale Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale -AFIR.
Până anul trecut dl. Dumitru Cristuinea s-a ocupat de administrarea unei ferme de 900 de hectare, răspândite la marginea orașului Corabia și în comunele Vișina, Brastavățu și Vadastra. Dar inima și deprinderile de-o viață nu l-au lăsat să stea departe de câmp și să trăiască ca un pensionar obișnuit. Așa se face că după ce a renunțat la poziția de administrator, s-a implicat într-o mai mare măsură în activitatea fermelor familiei. După cum spun oamenii, rezultatele muncii în echipă sunt vizibile de departe.
Pe lângă toate acestea, și-a făcut timp să se implice și în activitățile Proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți”, participând la reuniunile rețelei de transfer de cunoștințe între fermieri, organizate în zonă. Într-una dintre aceste ocazii, domnia-sa ne-a spus: „Respectarea normelor de eco-condiționalitate înseamnă în primul rând respect pentru noi și pentru natură. Apoi înseamnă un mediu sănătos unde se pot dezvolta generațiile următoare de fermieri. Aceștia trebuie învățați să respecte pământul, apa și mediul înconjurător!”