Data publicării: 5 martie 2020

Miercuri, 4 martie, campania APA NOASTRA a devenit, în mod special, o campanie dedicată tinerei generații, din care vor ieși viitorii fermieri. În mod concret, a avut loc lansarea jocului on-line Droplex și a începerii jurizării lucrărilor realizate de copii pentru concursul „SuperEroii lui Picurici”. Atât despre jurizare, cât și despre joc am prezentat deja amănunte. Cea mai sigură cale, însă, de a afla secretele jocului este să-l încercați. Dar atenție! Ar putea crea dependență!

Educația prin artă și prin joc, eficientă pentru educația de mediu!

Dl. Secretar de Stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Leonard Achiriloaei, prezent la eveniment, a subliniat: „Copiii de astăzi sunt uimitori prin deschiderea, sensibilitatea și creativitatea pe care o demonstrează atunci când sunt implicați în teme de educație de mediu. Educația prin artă este una din modalitățile eficiente și plăcute de a forma tinerii ca cetățeni atenți la problemele sociale și de mediu. Educația prin joc este o formă care prinde din ce în ce mai des contur în România, mai ales în contextul în care copiii utilizează la scară largă computere și telefoane inteligente. Avem nevoie de generații care să crească în respectul de mediu și natură și care să respecte din convingere minime reguli de mediu! Calea cea mai sigură de a ajunge acolo este să oferim copiilor educație de mediu, în formele în care aceștia o agreează cel mai mult”, a mai adăugat domnia sa.

La rândul său, dna. Rodica Luminița Barcari, Secretarul de Stat pentru Învățământul Preuniversitar la Ministerul Educației și Cercetării, a spus: „conștientizăm că educația ecologică și de protecția mediului este un proces care are rolul să optimizeze calitatea vieții și poate ajuta oamenii să câștige cunoștințe, deprinderi, motivații, valori, cu angajamentul de care au nevoie pentru a folosi eficient resursele Pământului și pentru a-și asuma răspunderea pentru menținerea calității mediului. Concursul SuperEroii lui Picurici asigură complementaritatea educațională formală – non formală, oferind tuturor un spațiu de aplicare a teoriei în practică, de formare și exersare a competențelor, dar și de manifestare a capacității creative, integrate, cum ar fi educația prin artă și educația prin joc. În aceste sensuri, proiectele educative realizate în cadrul campaniei naționale APA NOASTRA, prin complexitatea proiectării și realizării acțiunii de conștientizare a necesității protejării mediului sunt deosebite”.

Fotografii și detalii despre eveniment sunt disponibile AICI

Puteți vota desenele preferate din concurs aici: https://apanoastra.ro/concurs-supereroii-lui-picurici.
Jocul educațional online DROPLEX este disponibil aici: https://apanoastra.ro/droplex.

Nu ne mai rămâne decât să așteptăm rezultatele concursurilor, felicitându-i de pe acum pe toți participanții!

Succes!