Data publicării: 17 noiembrie 2023

După cum știe orice proprietar de păsări de curte, pe lângă carne și ouă proaspete, păsările noastre produc gunoi de grajd. Gunoiul de grajd poate fi unul dintre beneficiile majore ale păstrării păsărilor de curte, iar utilizarea acestuia ar trebui să fie o prioritate.

Păsările crescute liber sau compostarea sunt cele mai bune soluții!

Dacă cotețul de găini are o tavă de colectare și vrei să o folosești pentru a-ți fertiliza grădina, tapetează tava cu ziar și acoperă-o cu un strat gros de fân sau așchii de lemn. Adăugând aceste articole cu conținut mare de carbon, vei ajusta chimia așternutului dvs. de pasăre la nivelurile adecvate.

Pentru a evita un miros neplăcut în cotețul dvs. de păsări, va trebui să gestionați dejecțiile pasărilor. Dacă gunoiul de grajd nu este compostat și lăsat în grămezi, acesta poate polua solul și apa.

Concentrația de substanțe chimice din gunoiul de pasăre este prea mare pentru grădinărit. Nu aplicați gunoiul de grajd direct pe straturile dvs. Aplicarea gunoiului de grajd proaspăt pe plantele existente poate duce la arderea plantelor ( și poate fi prevenită prin compostarea gunoiului de păsări înainte de utilizare. Acest lucru va necesita amestecarea gunoiului de grajd cu o sursă de carbon, cum ar fi paie tocate, frunze, ziar sau așchii de lemn și permiterea acestuia să se descompună în fracții de azot mai stabile. Odată ce azotul amoniacal a fost consumat de microbii din compost sau volatilizat, compostul va fi mult mai stabil și gata de aplicat.

Prin compostarea gunoiului de grajd de pui, suntem cu un pas mai aproape de a fi sustenabili și de a beneficia de rezultate mai bune.

Gunoiul de pasăre este o sursă excelentă de gunoi de grajd organic și cu siguranță mai bogată decât gunoiul de grajd de la animale mari în elemente importante precum azotul, fosforul și potasiul.

Pentru a face compost în curtea dvs., condițiile ideale de compostare includ un raport carbon/azot de 25:1; 40% umiditate, adâncime suficientă a materialului pentru a ajuta la generarea căldurii microbiene (60° până la 71°C) și întoarcerea săptămânală a materialului pentru aerare.

Pentru aceia care cresc păsările liber în grădină, excrementele lor zilnice vor adăuga în continuare materie organică în sol pentru o perioadă de timp. Vestea bună este că este în doze suficient de mici pentru a nu arde plantele.

Recomandările editorilor pe aceeași temă: