Data publicării: 16 martie 2020

Începând cu data de 16 martie încetează interdicțiile de aplicare a îngrășămintelor pe terenurile agricole. De la această dată și până la toamnă, este permisă împrăștierea de fertilizanți pentru culturi, desigur, cu respectarea limitelor și regulilor stabilite de Codul de Bune Practici Agricole!

Îngrășămintele se aplică la semănat sau chiar înainte!

Odată cu creșterea temperaturilor începe și dezvoltarea plantelor. Or, acest fapt implică folosirea azotului și a compușilor săi, pentru metabolismul culturilor. În funcție de tipul îngrășămintelor aplicate, este necesară trecerea unei anumite perioade de timp de la împrăștierea pe terenul agricol și până când ele devin disponibile pentru plante. Astfel, îngrășămintele chimice devin disponibile aproape imediat ce sunt aplicate. În schimb, pentru cele organice, indiferent că sunt aplicate sub formă de compost, gunoi de grajd sau alte îngrășăminte organice, este necesar să treacă o anumită perioadă de timp.

În cazul îngrășămintelor chimice, este bine să ne asigurăm că acestea sunt produse de fabricanți autorizați. Verificarea ambalajelor și a inscripționării lor ne ajută în acest sens.

Poliția avertizează că în această perioadă apar pe piață produse contrafăcute din gama îngrășămintelor și a pesticidelor!

În ceea ce privește normele referitoare la utilizarea îngrășămintelor, naturale sau chimice, nerespectarea acestora duce, în primul rând, la pierderea totală sau parțială a subvențiilor!

Doar prin aplicarea normelor prevăzute în Codul de Bune Practici Agricole putem asigura o apă nepoluată în fântânile noastre, ca și în râurile și lacurile din vecinătate!

Recomandările editorilor pe aceeași temă: