Data public─ârii: 18 ianuarie 2021

Dup─â cum spune o veche vorb─â rom├óneasc─â, ÔÇ×omul gospodar ├«╚Öi face iarna car ╚Öi vara sanieÔÇŁ. Aceast─â zical─â este la fel de valabil─â ╚Öi ├«n ceea ce prive╚Öte revizia utilajelor agricole.

Tractoarele primele, combinele la urm─â

Sezonul de iarn─â este cea mai potrivit─â perioad─â pentru efectuarea lucr─ârilor de revizie ╚Öi ├«ntre╚Ťinere a ma╚Öinilor ╚Öi utilajelor agricole. Acest lucru se aplic─â ├«n primul r├ónd tractoarelor. ├Än restul anului, tractoarele sunt folosite aproape tot timpul, astfel ├«nc├ót imobilizarea lor ├«n service provoac─â, de cele mai multe ori, perturb─âri ├«n activitatea ├«ntregii ferme. Iarna, ├«ns─â, sunt doar arareori solicitate ╚Öi, prin urmare, se poate programa o revizie pe ├«ndelete. ├Än plus, dac─â trebuie a╚Öteptate c├óteva zile unele piese de schimb, asta se poate face f─âr─â nici un stres.

La fel se întâmplă și cu celelalte utilaje: discuri, pluguri, semănători, etc. Singurele care pot aștepta liniștite primăvara sunt combinele, de care nu este nevoie prea curând.

Ca ordine generală de pregătire în vederea noului sezon agricol ar trebui avută în vedere ordinea de folosire. Printre primele utilaje care sunt puse la lucru se numără discurile și alte echipamente similare, urmate de utilajele de distribuire a îngrășămintelor și de semănători. Apoi vin la rând cele de aplicare a tratamentelor.

Efectuarea reviziilor ╚Öi a repara╚Ťiilor se face cel mai bine la reprezentan╚Ťii produc─âtorului sau la firmele acreditate de c─âtre acesta. Poate c─â nu este solu╚Ťia cea mai ieftin─â, dar, f─âr─â ├«ndoial─â, este cea mai sigur─â. Aceste firme au at├ót personal specializat, care lucreaz─â ├«n conformitate cu normele de ├«ntre╚Ťinere specifice, elaborate de produc─âtor, c├ót ╚Öi posibilitatea de a v─â asigura piesele de schimb de origine ╚Öi nu altele, de slab─â calitate. Apelarea la ÔÇ×b─âie╚Ťii pricepu╚ŤiÔÇŁ poate ├«nsemna cheltuieli mai mari pe termen lung, prilejuite de defectarea utilajelor atunci c├ónd e mai mare nevoie de ele.

Asigurarea service-ului ├«n unit─â╚Ťi autorizate mai prezint─â ╚Öi garan╚Ťia c─â ├«n timpul lucr─ârilor este prevenit─â poluarea cu ulei, motorin─â sau alte substan╚Ťe. Acestea sunt colectate ╚Öi apoi neutralizate ├«n siguran╚Ť─â, conform normelor ├«n vigoare. Astfel evit─âm poluarea pe termen lung cu compu╚Öi petrolieri, p├ón─â nu demult at├ót de vizibil─â ├«n zona platformelor cu utilaje!

Recomandările editorilor pe aceeași temă: