Data public─ârii: 12 februarie 2021

Generalizarea accesului la internet reprezint─â o binefacere pentru ├«ntreaga societate. ╚śi pentru fermieri comunicarea virtual─â deschide noi orizonturi. Una dintre ferestrele deschise, aflate la ├«ndem├óna majorit─â╚Ťii cov├ór╚Öitoare a agricultorilor este cea c─âtre comunicarea larg─â ╚Öi liber─â, cu al╚Ťi colegi, din ╚Ťar─â sau din lume.

Calea spre o comunitate agricolă mai puternică și mai unită

Odat─â cu dezvoltarea re╚Ťelelor care permit accesarea internetului, precum ╚Öi cu r─âsp├óndirea dispozitivelor de accesare, au ap─ârut ╚Öi platformele specializate care permit interconectarea celor interesa╚Ťi de anumite domenii. Desigur c─â nici agricultura nu putea fi neglijat─â!

La ora actual─â, ├«n ╚Ťara noastr─â exist─â un num─âr destul de ├«nsemnat de platforme informatice care permit comunicarea ├«ntre oamenii interesa╚Ťi de agricultur─â. Un exemplu ├«n acest sens este ╚Öi platforma noastr─â, care ├«i une╚Öte pe fermierii ce doresc s─â se informeze, s─â se sf─âtuiasc─â ├«ntre ei sau cu speciali╚Ötii, s─â ├«╚Öi povesteasc─â experien╚Ťele legate de activit─â╚Ťile privind prevenirea polu─ârii apelor cu azot provenit din surse agricole ╚Öi care poate fi accesat─â aici: https://forum.apanoastra.ro/

├Än mod similar, organiza╚Ťii profesionale ale fermierilor au dezvoltat platforme de comunicare axate pe diverse teme sau, ├«n general, pe teme de interes.

Nici organismele oficiale, precum ministere sau agen╚Ťii, n-au stat deoparte. Exist─â platforme care ofer─â informa╚Ťii oficiale despre pre╚Ťurile produselor agricole din diverse zone ale ╚Ť─ârii, despre cererea ╚Öi oferta de stocuri, de terenuri sau de ma╚Öini ╚Öi utilaje agricole. Toate acestea sunt accesibile oricui, prin intermediul calculatorului, al tabletei sau al telefonului mobil.

Folosirea acestor informa╚Ťii ├«i ajut─â pe fermieri s─â ├«╚Öi desf─â╚Öoare activitatea ├«n cuno╚Ötin╚Ť─â de cauz─â ╚Öi, ├«n consecin╚Ť─â, s─â adopte decizii mai bune, mai eficiente.

Pe l├óng─â latura practic─â, pragmatic─â, a acestei comunic─âri, exist─â ╚Öi una mai subtil─â. Comunicarea pe o scar─â larg─â, la distan╚Ťe mari, care uneori pot dep─â╚Öi grani╚Ťele ╚Ť─ârii, contribuie la constituirea unei comunit─â╚Ťi de fermieri mai puternice, mai informate ╚Öi mai unite!