Data publicării: 4 martie 2020

În luna martie aniversăm Ziua Mondială a Apei dând startul creativității și implicării celor mici și mari în eforturile comune de protejare a apei și mediului înconjurător.

Începând de astăzi, 4 martie, lucrările a peste 900 de elevi încrise în Concursul de desen „SuperEroii lui Picurici” au intrat în etapa evaluării. Desenele copiilor sunt evaluate de juriul concursului, dar și de public. Puteți, așadar, vota lucrările preferate pentru a le da micilor artiști șansa de a ajunge în Etapa Națională!

Lucrările înscrise de cele peste 170 de școli din întreaga țară în concursul nostru sunt disponibile spre votare. În categoria claselor mici (0-III) sunt înscrise 447 de lucrări, în timp ce în categoria elevilor mai mari (clasele IV-VI) au intrat în competiție 478 de lucrări. Pentru a vota lucrarea preferată din fiecare categorie de concurs, accesați-o din galeria afișată la https://apanoastra.ro/concurs-supereroii-lui-picurici și folosiți butonul VOT.

Gusturile nu se discută, dar contează la nota finală. Trebuie știut că fiecare participant va primi la încheierea acestei etape o notă compusă din votul juriului și din votul publicului. Nu uitați, însă, puteți vota de pe același IP, doar câte o singură lucrare din fiecare categorie. Pentru a impulsiona artiștii preferați, puteți distribui lucrările pe facebook, utilizând butonul Distribuie disponibil pentru fiecare desen.

Nu întâmplător, votul public va fi deschis până pe data de 22 martie, orele 22.00 pentru a marca Ziua Internațională a Apei celebrată anual în întreaga lume pe această dată. Pe 26 martie, orele 15.00 urmează a se afișa clasamentele finale și vom afla cu toții cei 40 de concurenți care se vor fi calificat în Etapa Națională.

Simultan, echipa APA NOASTRA lansează DROPLEX, un joc online ce are scopul de a educa tinerii în spiritul bunelor practici agricole pentru a preveni pe viitor poluarea apelor cu nutrienţi.

Nu uitaţi, competiţia începe simultan şi pentru jocul DROPLEX, disponibil acum pe https://apanoastra.ro/droplex. Înscrierea este gratuită. Puteţi parcurge cele 20 de niveluri ale jocului, familiarizându-vă astfel cu bunele practici din domeniul agricol în scopul protecţiei apei. Primii 20 clasaţi (top players) vor fi premiaţi cu câte o tabletă. Se organizează două extrageri, urmăriți regulamentul și comunicările de pe portal. Pe locuri, fiţi gata, succes!

O generație nouă înseamnă o mentalitate nouă, iar „Supereroii lui Picurici” și DROPLEX dau voce tinerilor din România pentru a cere o lume cu apă sănătoasă, așa cum au nevoie. Contribuția voastră implică un minimum de efort, dar poate avea un efect benefic pentru APA NOASTRA

VOT, SHARE și PLAY pentru a susține viitorul!