Data public─ârii: 30 decembrie 2020

Site-ul apanoastra.ro nu este doar un suport dedicat comunic─ârii nout─â╚Ťilor zilnice ╚Öi al unor concepte generale privind poluarea apelor subterane ╚Öi de suprafa╚Ť─â cu nitra╚Ťi. Dimpotriv─â, acest portal este un cadru mai larg, care permite accesul la o gam─â de informa╚Ťii mult mai complex─â. Prin intermediul site-ului, este posibil─â desc─ârcarea bro╚Öurilor destinate fermelor cu un anumit specific sau axate pe o tematic─â anume. Tot de pe site se poate accesa harta platformelor comunale de colectare a gunoiului de grajd sau se pot afla pove╚Ötile de succes ale unor fermieri.

De asemenea, se pot urmări forumurile, în cadrul cărora specialiștii răspund problemelor ridicate de gospodari.

11 ghiduri pre╚Ťioase pentru orice fermier

Seria ghidurilor disponibile este alc─âtuit─â, deocamdat─â, din 11 bro╚Öuri, scrise de reputa╚Ťi speciali╚Öti ├«n domeniu. Toate cuprind o sec╚Ťiune comun─â, care explic─â c├ót de periculos este azotul atunci c├ónd ajunge ├«n ape, fie ele subterane sau de suprafa╚Ť─â. De asemenea, ele cuprind ╚Öi c├óteva reguli generale, aplicabile ├«n orice gospod─ârie, referitoare la modul de prevenire a polu─ârii cu nitra╚Ťi.

Pe lângă acest trunchi comun, fiecare dintre ghiduri abordează chestiuni specifice unor anumite sectoare. Pentru fiecare dintre ele sunt formulate sfaturi practice adaptate aspectelor specifice. Primul dintre ghiduri este dedicat Fermelor agricole. Urmează apoi cel adresat crescătorilor de bovine și un altul, pentru legumicultori. Următoarea triadă de ghiduri a fost scrisă pentru fermierii care se ocupă de creșterea ovinelor și caprinelor, pentru viticultori și pomicultori și pentru cei care au ca obiect de activitate creșterea suinelor.

Desigur c─â exist─â ╚Öi un ghid care trateaz─â problemele fermelor vegetale mari. Ceea ce este mai deosebit, ├«ns─â, este c─â a fost scris ╚Öi un ghid care s─â ofere solu╚Ťii pentru gospod─âriile tradi╚Ťionale.

├Än sf├ór╚Öit, ultimele dou─â ghiduri din serie, vorbesc despre platformele comunale, respectiv despre cele individuale de colectare a gunoiului de grajd. ├Än cuprinsul lor sunt descrise solu╚Ťii tehnice, inclusiv estim─âri de costuri, pentru diverse tipuri de platforme.

├Äntr-un cuv├ónt, ghidurile accesibile prin intermediul site-ului apanoastra.ro constituie, ├«n primul r├ónd, un loc de unde s─â pute╚Ťi ob╚Ťine rapid exact informa╚Ťiile de care ave╚Ťi nevoie.

Recomandările editorilor pe aceeași temă: