Data publicării: 31 decembrie 2021

Stimați cititori,

Iată că încheiem al treilea an de când aproape în fiecare zi editorialele noastre ajung la dumneavoastră. Faptul că ne-ați fost alături și ați intrat în comunicare cu noi, prin diferitele mijloace oferite de platforma apanoastra.ro, ne-a ajutat să ne adaptăm mesajul. Am încercat să venim în întâmpinarea dumneavoastră cu acele informații care am considerat că vă pot ajuta în activitatea de zi cu zi.

Ultimii doi ani au fost niște ani grei, din multe puncte de vedere. Au fost niște ani în care lumea, modul nostru de viață, s-au schimbat radical! În acești ani am învățat cât de mult valorează unele lucruri pe care mai înainte nici nu le luam în seamă. De exemplu, nu știam să apreciem la adevărata ei valoare o gură bună de aer curat. După ce am ajuns în situația de a purta măștile de protecție mai peste tot, ne-am dat seama ce suntem pe cale de a pierde. Și exemplele pot continua, dar nu ar avea sens. Ceea ce am dorit a transmite, este că în tot ceea ce facem, trebuie să privim lucrurile responsabil și să ne impunem ca, în urma noastră să lăsăm locurile măcar la fel de curate cum le-am găsit!

Ne bucurăm de privilegiul de a avea (încă) izvoare, fântâni și râuri cu apă bună, limpede, de calitate. De noi depinde ca ele să rămână așa. Fără un efort comun, fără bunăvoința și băgarea de seamă a întregilor colectivități locale, poluarea apelor se poate produce rapid și grav. Și chiar ar fi păcat ca să lăsăm copiilor noștri o apă poluată, atâta vreme cât generații întregi de strămoși fermieri au putut să păstreze pentru noi fântânile curate!

Cât despre ce va urma, doar Dumnezeu știe. Dincolo de incertitudini însă, există și lucruri care nu se schimbă. Respectarea unor reguli, a unor bune practici, face ca lucrurile să se desfășoare curat, corect și, mai ales, sigur, chiar în condiții neprielnice!

Vă dorim un An Nou bun, cu sănătate, belșug, recolte bune și ape curate!

La Mulți Ani!

Recomandări ale editorilor pe aceeași temă: