Data publicării: 8 iunie 2020

Astăzi, 8 iunie este Ziua Oceanului Planetar. Nu întâmplător îi spunem planetei pe care locuim „Planeta Albastră”. 71% din suprafața Terrei este apă.

Deci, la mulți ani planetei noastre, apei care ne înconjoară și ne dă viața și la mulți ani și nouă tuturor!

Pentru că dacă vrem să păstrăm planeta „albastră” și pentru generațiile viitoare, noi suntem cei care trebuie să se mobilizeze și să protejeze sănătatea apei ei. Dar, no panic! Nu e nimic complicat. Intrând în jocul online Droplex, poți contribui la protejarea apei. În plus, câștigi și super-premii. Cum? Citește mai departe și află.

Apă curată și 10 tablete în cinstea câștigătorilor

Poate nu realizăm de fiecare dată, însă toate acțiunile noastre influențează în final Oceanul Planetar. Emisiile poluante contribuie la încălzirea globală, ce conduce inevitabil la topirea ghețarilor și creșterea nivelului apelor oceanului planetar. Procesul este ireversibil și va genera fenomene naturale devastatoare, din păcate din ce în ce mai prezente chiar și în țara noastră.

De aceea aniversăm în fiecare an Ziua Oceanului Planetar, o ocazie de a omagia toate lucrurile pe care oceanul și apa în general le oferă economiei mondiale. Această zi ne amintește, însă, de fiecare dată, și de situația precară în care se află apa planetei noastre, nu doar prea puțină pentru locuitorii săi, dar și poluată din prea multe surse. Agricultura intensivă este una dintre acestea.

Dacă punem îngrășământ fără măsură în brazdă sau dacă nu depozităm gunoiul de grajd pe platformele special amenajate, nitrații în exces se infiltrează în pânza de apă freatică. Apa, după cum știm, se află într-un permanent circuit, pe sub și pe deasupra pământului. Nitrații ajunși în pânza freatică ajung în fântânile noastre, dar și în izvoare, apoi în râuri, apoi în fluvii, apoi în mări și oceane.

APA NOASTRĂ este o resursă vie, e un întreg pe care trebuie să îl păstrăm. Acum avem posibilitatea să contribuim cu toții la sănătatea apei. Protejând apa de sub brazdă, protejăm întreaga planetă. Iar acum oricine, mic sau mare, se poate perfecționa zilnic în știința protejării apei, jucând DROPLEX.

Deci, dacă te consideri un apărător al apei curate, dacă copilul sau elevul tău își exersează online abilitățile de a convinge fermierii să depoziteze gunoiul de grajd pe platforme speciale și să aplice îngrășământ cu măsură în brazdă, avem pentru voi toți o super-veste: Joci pentru planetă și poți câștiga un premiu!

Da, pe 15 iunie, este prima Zi DROPLEX: Surpriză! Vor fi premiați primii top-ten players înregistrați în clasamentul general al jocului. A mai rămas o săptămână pentru a juca DROPLEX și pentru a intra în primii zece clasați!

DROPLEX este disponibil în Google Play și pe www.apanoastra.ro/droplex. Nu uita! Droplex mai mult decât smart fun. Este și un mod eficient a contribui la educația online și de a veni în întâmpinarea nevoii de tehnologizare a tinerilor în contextul pandemiei Covid-19. Pe locuri, fiţi gata, succes!

Recomandările editorilor pe aceeași temă: