Data publicării: 4 noiembrie 2019

Săptămâna trecută, între 30 octombrie și 3 noiembrie, centrul expozițional ROMEXPO a găzduit cel mai mare târg agricol al României, INDAGRA. Ajuns la cea de-a XXIV – a ediție, acest târg a fost organizat în parteneriat cu Camerele de Comerț și Industrie din România.

„Cine nu este prezent la târg, nu există!” este sloganul neoficial al târgului. Și, într-adevăr, și la ediția din acest an au putut fi admirate cele mai moderne utilaje agricole, prezentate de firmele producătoare și de dealerii care își desfășoară activitatea pe teritoriul țării noastre. Pe de altă parte, au fost prezenți și producătorii de semințe și material săditor, atât din domeniul culturii mari, al legumiculturii, al pomiculturii sau al floriculturii. Ei au prezentat o ofertă deosebit de variată, astfel încât fermierii să poată afla despre cele mai noi produse.

Și sectorul zootehnic a fost bine reprezentat. Fie că a fost vorba despre utilaje pentru ferme, fie că a fost vorba despre genetică, vizitatorii au putut să se pună la curent cu ofertele principalilor jucători de pe piață, atât în domeniul aviculturii, cât și în cel al creșterii vitelor, oilor, porcilor, cailor sau în cel al pisciculturii. Nu au lipsit nici producătorii de medicamente de uz veterinar.

Marii producători, dar și firme mai mici, și-au prezentat oferta în domeniul substanțelor pentru protecția culturilor și îngrășămintelor. Alături de ei, cei care au dorit au putut sta de vorbă și cu specialiști din domeniul irigațiilor.

Un punct de atracție l-au constituit și standurile cu produse tradiționale, unde vizitatorii au putut să deguste produse specifice din diverse zone ale țării.

În paralel cu târgul internațional de produse și echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii și zootehniei, s-au mai desfășurat și alte trei evenimente conexe: INDAGRA FOOD & CARNEXPO – târg internațional pentru industria alimentară, EXPO DRINK – târg de vinuri, bere și alte băuturi alcoolice și non – alcoolice, dar și PACK SHOW – expoziție pentru industria ambalajelor. Astfel, vizitatorii au putut avea o privire de ansamblu și asupra ofertei de utilaje și produse din domeniile conexe agriculturii.

Cel mai mare câștig însă, atât pentru expozanți, cât și pentru vizitatori, a fost posibilitatea inițierii unui dialog informal, deschis, între producători și beneficiari. Astfel, fermierii au putut afla care sunt cele mai noi și mai performanțe tehnologii oferite de producătorii de utilaje, substanțe sau semințe. La rândul lor, producătorii au putut afla ce își doresc fermierii, astfel încât să își poată orienta eforturile în direcția satisfacerii acestor cerințe.

Recomandările editorilor pe aceeași temă: