Data public─ârii: 27 decembrie 2021

Folosirea materialelor reciclate pentru construirea unor platforme pentru depozitarea gunoiului de grajd face ca beneficiile aduse mediului s─â fie ╚Öi mai mari. Tocmai din acest motiv am ales s─â v─â atragem aten╚Ťia asupra unui model descris ├«n ÔÇ×Ghidul depozit─ârii gunoiului de grajd ├«n fermele individualeÔÇŁ. Acesta este deosebit prin aceea c─â este realizat din panouri de plastic reciclat ╚Öi presupune at├ót o manoper─â mai simpl─â, c├ót ╚Öi costuri reduse.

O solu╚Ťie nou─â, care rezolv─â mai multe probleme

├Än prezent, ├«n ┼ú─ârile vest-europene, la fabricarea spa┼úiilor de depozitare ┼či compostare sunt utilizate segmente prefabricate din polietilen─â reciclat─â. Segmentele prefabricate de pe pia┼ú─â (aproximativ un metru cub pe compartiment) sunt destinate mai degrab─â pentru gr─âdinile familiale dec├ót pentru gospod─ârii, dar av├ónd ├«n vedere cererea mare, containere similare pot fi realizate ┼či introduse pe pia┼ú─â. HDPE (polietilen─â de ├«nalt─â densitate) este deja utilizat pe scar─â larg─â la acoperirea solului ├«n ad─âposturile pentru porci, deci merit─â luat ├«n considerare.

Depozitele din plastic pot fi construite modular ┼či pot fi adaptate s─â r─âspund─â nevoilor fermierului pentru dimensiune, form─â ┼či num─âr de compartimente. Sunt rezistente la ac┼úiunea agen┼úilor biologici ┼či chimici, durabile ┼či rezistente la condi┼úiile meteorologice. Cerin┼úele de ├«ntre┼úinere sunt foarte sc─âzute, confortul de lucru este sporit, iar materialul este reciclabil.

Utiliz├ónd elemente prefabricate, depozitul poate fi u┼čor asamblat ┼či instalat pe orice tip de suprafa┼ú─â. Sunt posibile modific─âri ulterioare prin ad─âugarea de noi celule. ├Än cazul ├«n care este necesar─â reducerea capacit─â╚Ťii de depozitare, containerele ce nu mai sunt utilizate pot fi dezasamblate ┼či instalate ├«n alt─â parte.

Produc┼úia la scar─â larg─â a containerelor din materiale sintetice poate deschide pia┼úa pentru produsele din plastic reciclat din Rom├ónia ┼či poate reduce problema ├«n continu─â cre┼čtere a acumul─ârii reziduurilor din plastic provenite de la sticle sau alte tipuri de ambalaje.

Pentru acest tip de unitate pot fi implementate mai u┼čor subven┼úii dec├ót pentru alte sisteme de depozitare, acestea put├ónd fi oferite la surs─â.

Mai multe am─ânunte, ca ╚Öi scheme, despre acest tip de depozite pute╚Ťi afla consult├ónd aici Modelul 6 din Ghid.

Recomandări ale editorilor pe aceeași temă: