
Tradiția românească spune că începutul primăverii este momentul în care, atât în case, cât și în grădini, trebuie făcută o curățenie generală. În ceea ce privește grădinile, acest lucru este firesc și mai mult decât necesar.
Fertilizarea grădinii este, deocamdată, doar prilej de muncă în plus!
După ce iarna a lăsat în urmă doar lujeri și frunze uscate, este cazul să se facă loc pentru noile semănături. Așa că, la început de martie trebuie făcute mai multe operațiuni în grădini. În primul rând trebuie strânse toate vrejurile uscate rămase eventual de la plantele din anul trecut. Apoi terenul se greblează pentru a strânge și celelalte resturi și se sapă.
Acolo unde există porțiuni acoperite cu iarbă sau zone cu gazon, se greblează și, imediat ce este posibil, se tunde, astfel încât rădăcinile să se aerisească și iarba să poată crește ordonat, cu un aspect plăcut.
Toate resturile adunate se depozitează pe platforme de colectare. Nu se lasă undeva, la întâmplare și nici nu se ard. Incluse în gunoiul de grajd, ele vor îmbogăți compostul ce va rezulta, cu efecte favorabile pentru zonele unde va fi aplicat.
Trandafirii și pomii se tund tot în acest moment. Crengile îndepărtate se păstrează într-un loc adăpostit, fiind un combustibil bun pentru foc.
Aplicarea fertilizanților în grădină este încă interzisă, iar plantele care să folosească azotul nu sunt încă sădite.
Recomandările editorilor pe aceeași temă: