Data public─ârii: 30 martie 2020

Pandemia provocat─â de noul coronavirus a determinat mobilizarea f─âr─â precedent a tuturor for╚Ťelor responsabile. Oprirea r─âsp├óndirii COVID-19 este posibil─â doar prin eforturile unite ale tuturor membrilor comunit─â╚Ťii. Pe de o parte personalul medical trebuie s─â asigure asisten╚Ťa de specialitate celor deja atin╚Öi de boal─â. Dincolo de ei, fermierii trebuie s─â depun─â eforturi poate mai mari dec├ót ├«n anii trecu╚Ťi pentru a preg─âti recolta de var─â la legume ╚Öi pe cea de toamn─â la culturile pr─â╚Öitoare. Securitatea alimentar─â a Rom├óniei depinde acum, mai mult ca niciodat─â ├«n ultimele decenii, de produc─âtorii interni! ├Än sf├ór╚Öit, cei care pot s─â-╚Öi ├«ntrerup─â activitatea o vreme sau s─â lucreze f─âr─â s─â ├«╚Öi p─âr─âseasc─â locuin╚Ťele, st├ónd ├«n izolare contribuie efectiv la ├«mpiedicarea r─âsp├óndirii coronavirusului. Este partea lor din aceast─â lupt─â ╚Öi, p├ón─â la urm─â, faptele dovedesc c─â nu este neap─ârat partea cea mai u╚Öoar─â…

Aten╚Ťie! Consumul de ap─â cu nitra╚Ťi peste limita admis─â sl─âbe╚Öte imunitatea!

Apa este o resurs─â deosebit de pre╚Ťioas─â. Cu at├ót mai mult cu c├ót apa este, la ora actual─â, ╚Öi una dintre pu╚Ťinele arme pe care le avem, deocamdat─â, ├«mpotriva acestui teribil du╚Öman, care este noul coronavirus. Sp─âlatul c├ót mai des pe m├óini ╚Öi fa╚Ť─â este una dintre metodele care ne pot feri de ├«mboln─âvire!

Cu at├ót mai mult, ├«n aceste condi╚Ťii este necesar─â asigurare unei ape de calitate. Conform unui comunicat al Asocia╚Ťiei Interna╚Ťionale a Companiilor Furnizoare de Ap─â din Bazinul Dun─ârean, disponibil AICI, conform datelor cunoscute p├ón─â acum, orice transmitere a agentului patogen prin intermediul apei de b─âut din re╚Ťelele publice poate fi exclus─â!

Acela╚Öi lucru este, ├«n principiu, aplicabil ╚Öi apei din f├ónt├óni, c─âci coronavirusul se transmite prin contact corporal direct ╚Öi prin pic─âturi de fluide corporale, precum saliv─â ori secre╚Ťii nazale.

├Än plus, un comunicat al Agen╚Ťiei Europene pentru Siguran╚Ťa Alimentelor, EFSA, arat─â c─â nici alimentele, preparate sau nu, inclusiv semin╚Ťele, nu constituie, pe baza informa╚Ťiilor actuale, o cale de transmitere a COVID-19. Textul complet al comunicatului emis de EFSA ├«l pute╚Ťi citi AICI .

În concluzie, apa și alimentele nu sunt căi de transmitere a COVID-19. În schimb, consumul lor cu mâinile nespălate poate deveni un foarte periculos motiv de îmbolnăvire!

Totu╚Öi, nu uita╚Ťi c─â, prin consumarea unei ape cu nitra╚Ťi ├«n exces, a╚Öa cum se g─âse╚Öte ea ├«n multe din f├ónt├ónile poluate din ╚Ťar─â, ne sl─âbim singuri sistemul imunitar! Prin urmare, mai ales ├«n condi╚Ťiile acestei pandemii, trebuie s─â oprim poluarea cu nitra╚Ťi, care ne face vulnerabili ├«n fa╚Ťa bolilor!

Recomandările editorilor pe aceeași temă: