Data public─ârii: 13 mai 2020

A╚Öa cum am ar─âtat ╚Öi ieri, exist─â situa╚Ťii ├«n care este foarte avantajoas─â construirea unor platforme individuale pentru colectarea gunoiului de grajd ieftine, cu folie de polietilen─â. ├Än site-ul nostru este o sec╚Ťiune special─â, dedicat─â acestui aspect. O parte ├«nsemnat─â din aceast─â sec╚Ťiune se refer─â la aspecte practice, cu elemente concrete, legate de construirea efectiv─â a platformelor.

Solu╚Ťii diverse, pentru toate nevoile ╚Öi buzunarele

Pornind de la ideea c─â fiecare fermier va dori s─â lucreze cu materialele pe care le are la ├«ndem├ón─â, sunt prezentate mai multe modele diferite de astfel de construc╚Ťii. Pentru cele la care este necesar, e prezentat─â chiar ╚Öi o schem─â de construc╚Ťie ╚Öi montaj, o list─â complet─â de materiale ╚Öi accesorii necesare, ba chiar ╚Öi un calcul de pre╚Ť.

Cele mai simple platforme, destinate unei depozit─âri temporare sau pentru de╚Ťin─âtorii de c├óteva animale, au baza din folie de plastic, pere╚Ťi din lemn ╚Öi sunt acoperite tot cu plastic. La altele, mai evoluate, plasticul este folosit doar ca hidroizolator, podeaua ╚Öi pere╚Ťii fiind realizate din lemn ╚Öi/sau beton.

N-au fost trecute cu vederea nici plasele de s├órm─â, blocurile de beton ori panourile din plastic reciclat, ca materiale utilizabile pentru construirea unor facilit─â╚Ťi individuale de colectare a gunoiului de grajd. O alt─â solu╚Ťie propus─â sunt minicontainerele. Fiecare dintre aceste variante are o serie de avantaje, dar ╚Öi dezavantaje. Toate sunt prezentate am─ânun╚Ťit ├«n sec╚Ťiunea despre care am vorbit a site-ului, iar cei care au nevoie nu au dec├ót s─â aleag─â ceea ce li se potrive╚Öte.

Cel mai important este ca fermierii s─â fie con╚Ötien╚Ťi de faptul c─â realizarea unei astfel de construc╚Ťii nu este doar un moft, este o obliga╚Ťie! Obiectivul este unul dublu. ├Än primul r├ónd, doar gestion├ónd astfel gunoiul se poate evita poluarea cu azot a apelor din f├ónt├óni. Astfel, comunit─â╚Ťile vor putea consuma ap─â de calitate, curat─â, s─ân─âtoas─â.

├Än al doilea r├ónd, gunoiul de grajd gestionat corect reprezint─â o resurs─â pre╚Ťioas─â pentru gospodari, fiind un ├«ngr─â╚Ö─âm├ónt valoros pentru culturi. ├Än plus, are avantajul de a fi absolut natural!

Recomandările editorilor pe aceeași temă: