Data public─ârii: 22 februarie 2023

├Äntr-un raport recent prezentat de c─âtre Agen╚Ťia Federal─â pentru Protec╚Ťia Mediului a guvernului american a fost prezentat ╚Öi stadiul implement─ârii unor proiecte care vizeaz─â transformarea gunoiului de grajd ├«n combustibil.

Proiectele cu bio-diesel sunt foarte promi╚Ť─âtoare

Combustibilii lichizi bio-ulei pot fi produși din gunoi de grajd prin procese termochimice precum piroliza și gazeificarea.

Uleiurile biologice sunt diferite din punct de vedere fizic de uleiurile pe baz─â de petrol. De exemplu, uleiurile biologice au un con╚Ťinut mai mic de energie pe litru┬á╚Öi o aciditate mai mare dec├ót uleiul pe baz─â de petrol. Cu toate acestea, testele indic─â faptul c─â uleiul biologic ar putea fi utilizat pentru aplica╚Ťii precum ├«nc─âlzirea sau generarea de energie electric─â.

Experien╚Ťa comercial─â cu biodieselul a fost foarte promi╚Ť─âtoare. Biodieselul func╚Ťioneaz─â la fel de bine ca motorina petrolier─â, reduc├ónd ├«n acela╚Öi timp emisiile ├«n aer de particule, monoxid de carbon, hidrocarburi ╚Öi oxizi de sulf.

Cea mai mare parte a produc╚Ťiei de biodiesel din procese termochimice implic─â gunoi de pas─âre, deoarece este deja uscat ╚Öi nu necesit─â aporturi suplimentare de energie pentru uscarea gunoiului de grajd umed.

Tehnologia Pyrolyss propune o solu╚Ťie ecologic─â pentru gestionarea nutrien╚Ťilor ├«n Golful Chesapeake. Virginia Tech raporteaz─â rezultate promi╚Ť─âtoare din unitatea sa experimental─â de piroliz─â mobil─â pentru tratarea a╚Öternutului de p─âs─âri.

Tehnologia poate fi utilizat─â ╚Öi pentru alte tipuri de gunoi de grajd ├«n zonele ╚Ť─ârii ├«n care gunoiul de grajd este de obicei uscat la aer.

Programul de Tehnologie a Vehiculelor ╚Öi a Combustibilului Alternativ ╚Öi Regenerabil din California prevede c─â produc╚Ťia de biomotorin─â la scar─â comercial─â din gunoi de grajd uscat la aer ar putea duce la p├ón─â la 6,8 milioane de galoane de motorin─â regenerabil─â anual, 30 p├ón─â la 50 de locuri de munc─â cu norm─â ├«ntreag─â ╚Öi reduceri anuale de gaze cu efect de ser─â cu 851.050 tone echivalent dioxid de carbon de metan ╚Öi 720.666 tone echivalent dioxid de carbon de oxizi de azot.

Syngaz este un alt proiect, care presupune transformarea gunoiului într-un gaz special. Gazeificarea poate transforma gunoiul de grajd (în prezent în principal așternut de pasăre) într-un combustibil gazos sintetic compus dintr-un amestec de vapori de apă, gudron, hidrogen gazos, monoxid de carbon, dioxid de carbon, azot și gaze de hidrocarburi. O parte din gaz se condensează pentru a forma un bio-ulei combustibil. Gazul rămas poate alimenta o varietate de sisteme de alimentare, inclusiv motoare alternative, turbine cu gaz și celule de combustibil.

Recomandările editorilor pe aceeași temă: