Data public─ârii: 25 aprilie 2019

Chiar ╚Öi ├«n gospod─âriile mici, ├«n care nu se cresc animale ÔÇô poate cu excep╚Ťia c├ótorva p─âs─âri ╚Öi a unui porc pentru Cr─âciun ÔÇô evitarea polu─ârii apei din p├ónza freatic─â r─âm├óne o problem─â. C─âci, dac─â e s─â le ├«nsum─âm, gunoiul r─âmas ├«n urma ├«ngrijirii normale a gr─âdinii de l├óng─â cas─â, cel rezultat de la buc─ât─ârie ╚Öi, eventual, cel de la animalele despre care am vorbit, constituie o surs─â de poluare deloc neglijabil─â! Pentru a sc─âpa de grija acestuia, o solu╚Ťie la ├«ndem├ón─â o reprezint─â ╚Öi bioactivatorii.

Bioactivatorii, de folos ╚Öi pentru cur─â╚Ťirea haznalei!

Bioactivatorii sunt, de fapt, produse 100% naturale, alc─âtuite din culturi de bacterii nepatogene ╚Öi enzime alimentare. Mecanismul prin care ac╚Ťioneaz─â este unul simplu, absolut natural. Dup─â ce enzimele descompun materia organic─â complex─â ├«n c├óteva substan╚Ťe mai simple, bacteriile o folosesc ca hran─â. ├Än urma digestiei, rezult─â ap─â, dioxid de carbon ╚Öi azot gazos, care se degaj─â ├«n atmosfer─â.

Ini╚Ťial, aceste amestecuri au fost create pentru folosirea ├«n mini-sta╚Ťiile de epurare a apelor menajere din gospod─ârii. Ulterior, dup─â ce au fost perfec╚Ťionate, au devenit disponibile ╚Öi pentru fosele septice. Ba chiar exist─â anumite variante cu ac╚Ťiune rapid─â (dar ╚Öi cu durat─â de activitate mult redus─â), destinate desfund─ârii instala╚Ťiilor casnice ├«nfundate.

Marea majoritate a solu╚Ťiilor ce se g─âsesc pe pia╚Ť─â au o perioad─â de ac╚Ťiune de apoximativ ╚Öase luni. Aceasta depinde de cantitatea de gunoi asupra c─âreia ac╚Ťioneaz─â, de aciditate ╚Öi de al╚Ťi factori. Foarte important este ca gunoiul asupra c─âruia ac╚Ťioneaz─â s─â fie unul organic, natural. Prezen╚Ťa ├«n fos─â sau pe platforma de depozitare a compu╚Öilor chimici, mai ales a detergen╚Ťilor pe baz─â de clor sau a unor dezinfectante distruge bacteriile, neutraliz├ónd bioactivatorii.

Atunci c├ónd sunt bine doza╚Ťi, bioactivatorii dau rezultate absolut senza╚Ťionale: pe platforma de depozitare r─âm├óne doar ap─â, care poate fi utilizat─â f─âr─â rezerve pentru udatul gr─âdinii ╚Öi, eventual, o mic─â cantitate de reziduu organic, inofensiv pentru mediu.

În concluzie, pentru gospodăriile mici, bioactivatorii sunt o variantă eficientă pentru a preveni poluarea apei din fântână.

Recomandările editorilor pe aceeași temă: