Data publicării: 9 februarie 2021

Pe negândite, am ajuns în luna februarie. Printre altele, asta înseamnă și că peste aproximativ cinci – șase săptămâni începe sezonul de însămânțare a culturilor de primăvară. Pentru a putea avea acces la semințe de calitate, este indicat ca încă de pe acum să vă adresați distribuitorilor.

Doar semințele de calitate și corect tratate pot conduce la producții optime!

O producție de calitate începe cu o sămânță de calitate. Acesta este un lucru știut de toți fermierii destoinici. Dar pentru a avea certitudinea că sămânța care va fi utilizată este una de calitate, cel mai indicat este să vă adresați producătorilor și distribuitorilor autorizați. Doar în acest mod puteți avea certitudinea că primiți în schimbul banilor dumneavoastră produse cu o calitate corespunzătoare, selecționate și tratate conform standardelor.

Falsificarea semințelor este o practică destul de larg răspândită, după cum informează Poliția Română. Au fost destul de multe cazuri în care au fost descoperite persoane care vindeau semințe luate din pătul drept semințe de calitate, astfel ambalate încât le imitau pe cele distribuite de firme consacrate.

Pentru a nu cădea în capcana unor astfel de indivizi, cumpărați numai de la producători sau distribuitori autorizați. De asemenea, puteți comanda de acasă sămânța, urmând ca aceasta să vă fie livrată la domiciliu, fermă sau la locul de depozitare. Atunci când primiți marfa, verificați ambalajul și, mai ales, eticheta cu hologramă! Aceasta este foarte complicat de falsificat și, de aceea, de obicei nu se regăsește pe sacii cu marfă contrafăcută.

Deși foarte mari, capacitățile de tratare a semințelor de către marile firme sunt totuși limitate. De asemenea, perioada de tratare este una limitată. Din acest motiv, pentru a evita posibilitatea de „a nu mai apuca” semințele dorite, este cel mai bine să le comandați din vreme. Astfel veți avea certitudinea că necesarul dumneavoastră a fost inclus în planul de producție și va fi onorat.

Foarte important de știut este că semințele oferite de firmele specializate sunt în primul rând selecționate după formă și dimensiuni. După aceea sunt tratate astfel încât să fie protejate de anumite boli și insecte până când planta atinge un anumit grad de dezvoltare. În sfârșit, înainte de a fi livrate către piață, este testată capacitatea de germinare a semințelor din fiecare lot. Toate aceste lucruri dau siguranța că la fermieri ajunge doar materialul semincer care să-i ajute să obțină cele mai bune rezultate, corelate la tehnologia utilizată!