Data public─ârii: 13 octombrie 2021

Adunarea General─â a Organiza╚Ťiei Na╚Ťiunilor Unite (ONU) a desemnat 13 octombrie ca Ziua interna╚Ťional─â pentru reducerea riscurilor de dezastre, cu scopul de a promova o cultur─â global─â de reducere a riscurilor de dezastru. Este o oportunitate de a recunoa╚Öte progresul ├«nregistrat ├«n reducerea riscului de dezastru ╚Öi a pierderilor de vie╚Ťi, mijloace de trai ╚Öi s─ân─âtate, ├«n conformitate cu cadrul trasat de Protocolul de la Sendai pentru reducerea riscurilor de dezastru 2015-2030, adoptat la cea de-a treia Conferin╚Ť─â mondial─â a ONU privind reducerea riscurilor de dezastru ├«n Japonia, ├«n martie 2015.

#Doar ├«mpreun─â… Putem salva Planeta

├Än 2016, secretarul general al ONU a lansat ÔÇ×Campania Sendai SevenÔÇŁ pentru a promova fiecare dintre cele ╚Öapte obiective ale Conven╚Ťiei pe parcursul a ╚Öapte ani. Obiectivul pentru 2021 este Obiectivul F: ÔÇ×Consolidarea substan╚Ťial─â a cooper─ârii interna╚Ťionale c─âtre ╚Ť─ârile ├«n curs de dezvoltare printr-un sprijin adecvat ╚Öi durabil pentru a completa ac╚Ťiunile lor na╚Ťionale pentru punerea ├«n aplicare a prezentului cadru p├ón─â ├«n 2030ÔÇŁ.

Genericul ales pentru acest an este Doar împreună Putem salva Planeta. #OnlyTogether #DRRday

Adunarea General─â a Organiza╚Ťiei Na╚Ťiunilor Unite a desemnat 13 octombrie drept Ziua interna╚Ťional─â pentru reducerea riscurilor de dezastre pentru a promova o cultur─â global─â de reducere a riscurilor de dezastru. Este o oportunitate de a recunoa╚Öte progresul ├«nregistrat ├«n reducerea riscului de dezastru ╚Öi a pierderilor de vie╚Ťi, mijloace de trai ╚Öi s─ân─âtate.

├Än concordan╚Ť─â cu obiectivul zilei privind impactul dezastrelor asupra vie╚Ťii ╚Öi bun─âst─ârii oamenilor, tema din acest an este despre eviden╚Ťierea celor mai bune practici ╚Öi exemple de cooperare interna╚Ťional─â, care au un impact pozitiv asupra vie╚Ťii persoanelor care tr─âiesc ├«n situa╚Ťii de dezastru ├«n diferite p─âr╚Ťi ale lumii, adic─â reducerea num─ârului de persoane afectate de pericole provocate de om ╚Öi naturale, inclusiv evenimente meteorologice extreme, epidemii, pandemii ╚Öi cutremure, catastrofe de mediu ╚Öi dezastre tehnologice.

Anul 2021 s-a dovedit a fi un an de tranzi╚Ťie atunci c├ónd vine vorba de realizare a agendei politice convenite ├«n 2015. F─âr─â o ac╚Ťiune real─â asupra climei ├«n urm─âtorii zece ani, evenimentele meteorologice extreme vor fi cople╚Öitoare, ├«n special pentru ╚Ť─ârile ├«n curs de dezvoltare. Pandemia pe care o travers─âm a dovedit tuturor c─â numai prin colaborarea interna╚Ťional─â evenimente de o astfel de amploare pot fi comb─âtute, iar efectele lor ameliorate. Este o lec╚Ťie pe care ├«nc─â o primim, fiecare dintre noi!

Recomandări ale editorilor pe aceeași temă: